Tekila yra iš fermentuotų agavos sulčių Meksikoje gaminamas distiliuotas stiprusis alkoholinis gėrimas. Šiam gėrimui pagaminti tinka tik viena iš visų žinomų agavos rūšių ir porūšių – mėlynoji agava – Agave tequilana Weber Azul (blue variety).
Žalio augalo minkštimas yra nuodingas, nepavojingu ir cukringu jis tampa tik kepimo ar kaitinimo metu. „Jose Cuervo“ yra seniausia ir, sprendžiant pagal parduotą kiekį, populiariausia pasaulyje tekila. Don Jose Antonio de Cuervo, kuris buvo pirmasis licencijuotos agavos gėrimų gamyklos savininkas pasaulyje, savo sėkmės istoriją pradėjo tuomet, kai 1758 m. Ispanijos karaliaus Karlo IV padovanotame žemės plote įkūrė plantaciją – Casa Cuervo. Šioje vietoje būtina paminėti, kad ispaniškai „casa“ reiškia „namus“, o „cuervo“ – „varną“. Taigi mes kalbame apie vieną seniausių pasaulyje tekilos gamintojų, kuris tekilą gamina jau daugiau nei 250 metų.
Tekilą geriausia vartoti gryną su druska ir žaliosios citrinos skiltele, o patiekti aromatines savybes atskleidžiančioje taurėje. Tekila yra populiari kokteilių sudedamoji dalis – žinomiausi jų yra „Margarita“ ir „Tequila Sunrise“. Tradiciškai kokteiliams tinkamiausia rūšimi laikoma „Jose Cuervo Silver“ tekila, kurios citrusinis prieskonis pagyvina kokteilius. Geriant gryną tekilą, geriausias pasirinkimas yra „Jose Cuervo Especial Reposado“.