Įmonė „Cloudy Bay“ buvo įkurta 1985 m. ir yra viena pirmųjų vyną pradėjusių gaminti bendrovių Marlboro slėnyje, Naujojoje Zelandijoje. Tai legendinė vyno darykla visos Naujosios Zelandijos vynininkystės istorijoje. Pagrindiniai „Cloudy Bay“ veiklos principai yra inovacija, pakankamas dėmesys detalėms ir specifinių regioninių ypatumų išraiška. „Cloudy Bay“ komanda yra susitelkusi ties regionui būdingų vynų gamyba. Be jokios abejonės, šiam siekiui padeda ir Marlboro klimatas bei dirvožemis.
„Cloudy Bay“ vyno namų įkūrėjas yra David Hohnen. 1984 m., kuomet Hohnen buvo išvykęs į Oklandą, ten degustavo daug įvairių vynų ir pastebėjo, kad visi geriausieji „Sauvignon“ vynai yra iš Marlboro. Susitikimas su Kevin Judd padėjo pagrindą bendrai vyno daryklai, o Kevin Judd vadovauja „Cloudy Bay“ iki šių dienų. Taigi per pastaruosius dvidešimt metų Marlboro iš avių žemės virto vyno žeme.
„Cloudy Bay“ darykla visų pirma yra žinoma dėl „Sauvignon Blanc“ vynų. Įmonė taip pat gamina žymius „Pinot Noir“, „Chardonnay“ bei kitų rūšių baltus vynus.