Pirmasis romas 1680 m. buvo gaminamas „Captain Morgan“ pavadinimu. Jis buvo gaminamas iš cukranendrių melasos ir distiliuotas tik puodo formos (pot still) distiliavimo aparatu. Šiandien „Captain Morgan“ romas gaminamas sumaišant įvairius Karibų jūros salų romus, siekiant sušvelninti produkto aromatingumą ir jo skonines savybes. Kaip bazinis romas naudojamas Jamaikos romas.
Iš aromatinių medžiagų išsiskiria vanilė, kurią papildo šokolado, cinamono, kokoso, persikų, muskatų, egzotinių prieskonių ir kiti aromatai. Iš vidaus deginta ąžuolo statinė Jamaikos romui suteikia savitą prieskonį. „Captain Morgan“ yra aromatingas, išsiskiria egzotiškų vaisių prieskoniu. Romo poskonis yra aštrokas, vanilinis bei kakavinis.
Lietuvoje galima nusipirkti „Captain Morgan Black Jamaica“, „Captain Morgan Original Spiced Gold“ ir „Captain Morgan White”. „Captain Morgan Original Spiced Gold“ romu gali būti keičiamas tiek tamsus, tiek ir baltas romas įvairiuose gėrimuose bei kokteiliuose.
„Spiced Gold“ romo skonis yra aštrokas, jį tinka vartoti gryną, su ledukais, o taip pat jis puikiai tinka kokteiliams ir šiltiems gėrimams ruošti. „Captain Morgan Spiced“ tinkamiausias su „Coca-Cola“. „Captain Morgan“ taip pat tiks ir karštiems gėrimams – „Grog“, „Punch“, „Egg Nog“, „Sling“, taip pat įmaišyti į kavą, arbatą ir kakavos gėrimams. Labiausiai „Captain Morgan“ tinka šiems šaltiems gėrimams: „Mai Tai“, „Zombie“ bei „Mojito“. Taip pat jis puikiai derės prie „Ginger Ale“, „Sprite“, su ananasų ir apelsinų sultimis.